Historia ja toiminta

YHDISTYS JA KISSATALOT

Vaasan Kissataloa ylläpitää vapaaehtoisvoimin Vaasan kodittomien kissojen ystävät ry. Yhdistys on perustettu vuonna 1993 muutaman vaasalaisen kissaihmisen voimin auttamaan hädänalaisia kissoja. Aluksi jäsenet ottivat kodittomia kissoja koteihinsa ja etsivät niille uudet kodit sekä jakoivat e-pillereitä pahimmille villikissa-alueille, mutta aktiivisten kissaihmisten voimin toiminnasta on kasvanut Vaasan alueen suurin kissojen löytöeläintoimija ja uuden kodin löytäviä kissoja talon kautta on vuosittain 250–300.

Tilat toiminnalle löydettiin vuonna 1996 Vaasan kaupungilta vuokratusta vanhasta puutalosta. Noin 2 km keskustasta sijaitseva Palosaaren Kissatalo tarjoaa suojaa noin 80 kissalle. Myöhemmin perustettu sisarkissatalo Korkeamäellä tarjoaa väliaikaisen kodin keskimäärin 30 kissalle. Molemmilla taloilla järjestetään avoimia ovia viikoittain sekä erilaisia myyjäisiä ja tempauksia. Esimerkiksi Palosaaren Kissatalolla järjestetään kesäisin pihakirppiksiä.

TOIMINTA

Kissatalo vastaanottaa ensisijaisesti hylättyjä kissoja, pennut vastaanotetaan aina. Etenkin keväällä alkava ja syksyllä loppuva pentukausi on kiireistä aikaa talolaisille, mutta myös sään kylmetessä loukutetaan pitkälle talvea niin hylättyjä, kesyjä kissoja kuin myös villejä yksilöitä. Lisäksi Kissatalo tekee yhteistyötä Koiratarha Kulkurin sekä VESY:n kanssa suuremmissa operaatioissa.

Kissan saapuessa talolle se joutuu karanteeniin. Mikäli kissa on löytökissa, odottaa se omistajaansa lain määräämät 15 vuorokautta. Pennut pyritään sijoittamaan kotihoitopaikkoihin, kunnes ne ovat luovutusikäisiä ja valmiita aloittamaan oman elämän uudessa kodissa. Kissatalolla on oma eläinlääkäri, joka tarkistaa ja hoitaa kaikki talolle tulevat kissat. Jos kissaa ei noudeta 15 vuorokauden kuluessa, kissa leikataan, rokotetaan, madotetaan ja sille suoritetaan terveystarkastus. Mahdolliset vaivat korjataan ja parannetaan – haluamme tarjota jokaiselle kissalle toisen mahdollisuuden elää.

Kissatalolla arkisin tiloja siivoavat ja kissoja hoitavat työharjoittelussa olevat nuoret sekä yhdistelmätukiprojektin avulla palkattu työntekijä. Viikonloppuisin ja iltaisin Kissatalon ylläpidosta vastaavat yhdistyksen hallitus, aktiivit ja ihanat vapaaehtoiset.

Yhdistys, Palosaaren Kissatalo sekä Korkeamäen Sisarkissatalo toimivat täysin vapaaehtoisten voimin. Kulut kattaakseen yhdistys järjestää usein myyjäisiä, kirpputoreja, tempauksia sekä muita tapahtumia. Lisäksi talolla on myynnissä omia tuotteita kuten lakuja, paitoja, kalentereita sekä talon kissoista tehtyjä joulukortteja. Yhdistys myös pyrkii levittämään tärkeää sanomaa kissojen leikkauttamisesta ja aktiivisesti mainostaa kissojen hyvinvointia ja terveyttä edistäviä kampanjoita.

Hallituksen jäsenet

Hallituksen jäsenet vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin. Heidät tavoittaa osoitteesta hallitus@vaasankissatalo.fi

Kirsti Koivula

040 561 2069

Raila Hihnala

varapuheenjohtaja

Milla Syrjälä

sihteeri

Anneli Pouttu

rahastonhoitaja

Lisen Lindstén

jäsen

Sini Korpi

varajäsen

Aktiivit

Aktiivijäsenemme auttavat mielellään erilaisten kysymysten kanssa.

Milla Syrjälä

pentu- ja kotihoitovastaava

Anneli Pouttu

lääkäri- ja rokotusvastaava ja aikuisten kissojen kotihoitovastaava