Bli medlem / donera

 

Vår förening består av frivilliga kattmänniskor vars enda ersättning för sitt arbete är att se katterna nöjda. Du kan hjälpa katterna genom att bli medlem i föreningen – medlemsavgiften är 25 €. Om du är en ny medlem, kan du i samband med betalningen sätta till dina adressuppgifter ifall du vill få medlemsbrevet via posten.


BETALNINGAR ›› FI54 3131 1000 9017 22

Till vårt brukskonto betalas t.ex. katternas reservationsavgifter, medlemsavgifter och produkter.


"SÄKRA KATTHUSETS FRAMTID" -KONTO ››
FI46 3131 1000 9016 72

Ett litet hjälp är stort!


Mottagare: Hemlösa katters vänner i Vasa r.f.


Du kan stöda Katthusets verksamhet genom att komma och besöka våra evenemang, var det finns att köpa salta och söta delikatesser, kaffe och lopptorg. Kom ihåg att se efter när du besöker matäffaren ifall vi har en insamling av kattmat utanför kassorna.


Företag, ta kontakt.

Donera loppmarknadssaker och textiler

 

Föreningen samlar in pengar till verksamheten bland annat genom att sälja på lopptorg. Om du har saker som du vill avvara, så som böcker, kärl etc. kan du donera dem till föreningen. Även textiler, som liggunderlag till katterna, är välkomna. Gå och kolla igenom våra bord på lopptorget!

I Vasa: Palosaaren kirppis 133 och 139, Comboliina 134, 139 och 174
Laihela: Pellavasydän 20
Tervajoki: Susan kirppis 14

Gamla textiler används som liggunderlag och i samband med städningen. Efter användningen kastas de bort. (Tyvärr har huset inte resurser att tvätta textilerna)

 

Börja volontärarbete

 

Det finns ett stort behov för människor som kan engagera sig i föreningens verksamhet och i skötsel av våra katter. Ditt frivilliga arbete kan vara regelbundet eller temporärt.

Föreningens medlemmar sköter om katternas matning och städning på kvällar och veckoslut. Det finns möjlighet att göra en massa annat också, så som hämta mat och andra verktyg, föra katterna till veterinären, delta i matförsamlingar i butiken och ordna andra evenemang. Det kan också vara att bara leka med katterna!

Om du är intresserad av att hjälpa de hemlösa katterna och vill komma med som frivillig i vår verksamhet, ta kontakt eller kom och hälsa på när vi har öppet hus. Du är varmt välkommen!


HJÄLP OSS GENOM ATT GÖRA SKÖTSELPASS

Du får en grundlig genomgång av våra aktiver, var efter du är redo att göra skötselpasser självständigt. Klockslagen är inte exakta, så du kan komma och göra dina skifter när det passar dej.

Kvällsskiften räcker 1,5–2 timmar.
Morgonskiften på veckosluten tar tid ung. 3 timmar (med en kompis).

Du kan boka kvälls- eller veckoslutsmorgonskiften här, när du har fått din genomgång.


HEMVÅRDSPLATSER

Hemvårdsplatser åt små kattungar och havande katter behövs alltid! På somrarna hittas ofta väldigt små kattungar, ibland endast två veckor gamla. Dessa behöver matas och få mycket omvårdnad. Havande katter behöver en lugn plats när det är dags att föda och ett lugnt hem att uppfostra sina småttingar i. Vi kräver erfarenhet av katter och kattskötsel av de som tar katter i hemvård, samt att de har massor av tid att lägga ner på katterna. Hemvårdsplatsens egna katter bör vara friska och vaccinerade mot kattpest och kattinfluensa. Föreningen svarar för veterinärkostnaderna, men mat och sand får den som tar katterna i hemvård stå för. Kattungar behöver i allmänhet hemvård i veckor.

Skötseltiden varierar från en till fyra månader.


PRAKTIKANTER TILL KATTHUSET

Vi behöver praktikanter till katthuset. Kontakta oss eller arbetskraftsbyrån.

Gör ett testamente

 

Med testamentet bestämmer du själv, vem och hur din egendom delas upp. Du kan t.ex. donera en viss summa, en andel av egendomen eller något föremål. Med testamentet berättar du åt följande generationer vad har varit viktigt för dej.

Vasa katthuset fungerar endast med hjälp av doneringar. Föreningen behöver inte betala skatter av testamenten. Vi kan använda doneringen i helhet för katternas bästa. Ta kontakt och fråga mera!

Sponsorera

 

Skulle ditt företag vilja hjälpa hemlösa katter? Företag som sponsorerar katthuset kan få t.ex. synlighet på våra hemsidor.

Vi väntar på att ni tar kontakt!